1. בקערה בינונית, מערבבים מחצית מפרוסות הבצל הסגול עם חומץ התפוחים, הדבש וקורט מלח. מניחים בצד ומערבבים מדי פעם, במהלך בישול העוף והבטטות.
2. בקערה גדולה, מערבבים כפית מלח עם השום, הכוסברה הטחונה והפלפל השחור. מוסיפים את העופות לקערה ומוודאים שהם מצופים היטב בתערובת. מכסים ומניחים בצד להשריה במשך 30 דקות.
3. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומערבבים בקערה גדולה את הבטטות יחד עם 2 כפות שמן, רצועות הפלפל, החצי הנותר של פרוסות הבצל הסגול, המרווה, 1/2 כפית מלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה ופלפל אנגלי. כשהבטטות מצופות היטב, מפזרים אותן בשכבה אחת בתבנית אפייה.
4. מוסיפים לעופות 1/2 כף שמן זית, מערבבים ומסדרים את העופות בתבנית, בין הבטטות (ולא מעליהן), כשהעור כלפי מעלה.
5. אופים במשך 15 דקות ואז מוציאים את התבנית מהתנור ומעלים את החום ל-250 מעלות. הופכים בעדינות את הבטטות (אך לא את העופות), ומזלפים על העופות 2 כפיות מהמיץ שהצטבר בתערובת הבצל והחומץ. מחזירים לתנור ואופים 15-20 דקות נוספות, עד שהעופות מבושלים היטב. מגישים מיד, חם, ומקשטים כל עוף בבצל הסגול המוחמץ וכוסברה קצוצה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!