• זמן הכנה50 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לרוטב:
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי
  • 3 כפות חומץ אורז
  • ½1 כפות דבש
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית שמן שומשום
  • לקערות:
  • 2 כוסות אורז מלא
  • 1 כף שמן שומשום, מחולקת לשניים
  • 3 כוסות פטריות שיטאקי, חתוכות גס
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 140 גרם עלי תרד
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כוס נבטים
  • 1 כוס רצועות מלפפון
  • 1 כוס רצועות גזר
  • צרור בצל ירוק, פרוס דק
  • 1/4 כוס עלי כוסברה
  • שומשום שחור ולבן - להגשה

אופן ההכנה:

אאא

1. מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים את רוטב הצ'ילי, חומץ האורז, הדבש, הסויה ושמן השומשום. מניחים בצד.

2. מכינים את הקערות: בסיר בינוני, מכסים את האורז ב-5 כוסות מים. מביאים לרתיחה על אש בינונית. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים עד שהאורז רך והמים נספגים, 35-40 דקות. (לחלופין, ניתן לבשל את האורז בהתאם להוראות הרשומות על גבי החבילה.)

3. בזמן שהאורז מתבשל, מחממים מחבת בינונית על אש בינונית. מוסיפים 1/2 כף משמן השומשום ואת הפטריות. מטגנים עד שהן רכות ומשחימות, 7-8 דקות. מוסיפים את הסויה ומטגנים עד שהוא נטמע.

4. מעבירים את הפטריות לקערה. מוסיפים למחבת את התרד, השום וחצי כף שמן השומשום הנותרת ומאדים על אש בינונית עד שהתרד "נבול", כ-4 דקות.

5. כשהאורז מוכן, מערבבים פנימה את חומץ האורז. מגישים את האורז ועליו הפטריות, התרד, הנבטים, המלפפונים והגזרים. מקשטים בנדיבות בבצל ירוק, כוסברה, שומשום וברוטב המוכן.