• זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3 כוסות (420 גרם) קמח לבן, מנופה, בתוספת עוד - לפי הצורך
  • 2 כפות (25 גרם) סוכר מגורען
  • ¼2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים אינסטנט
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים פושרים
  • 3 כפות (45 מ"ל) שמן קנולה או שמן זית
  • ¼1 כפיות מלח
  • לציפוי:
  • 7 כפות (100 גרם) חמאה
  • 5-6 שיני שום בינוניות, כתושות
  • 2 כפות עלי בזיליקום קצוצים דק
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

אאא

1. מניחים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערת המיקסר ומערבבים עד לאיחוד. מערבבים פנימה את המלח. מחברים את וו הלישה למיקסר, מוסיפים את המים והשמן ומערבבים במהירות נמוכה עד שהבצק מתאחד, במשך 2-3 דקות. ממשיכים לערבב עוד 8 דקות במהירות בינונית-נמוכה, עד שהבצק רך ונשלף מדפנות הקערה.

2. מניחים את הבצק בקערה גדולה המוברשת בשמן ומקפיצים לציפוי (השומן ימנע מהבצק להתייבש). מכסים בניילון ומניחים במקום חם או על השיש במשך 1-2 שעות, או עד להכפלת הגודל.

3. כשהבצק תפח, טופחים עליו בעדינות בעזרת אגרוף כף היד כדי לשחרר אוויר מיותר. מחלקים את הבצק ל-15 מנות שוות (כל אחת במשקל של כ-45 גרם) ומעצבים כל אחת מהן לרצועה באורך של כ-20 ס"מ. מותחים בעדינות כל רצועה וקושרים לקשר פשוט. מסדרים את הקשרים על תבנית המרופדת בנייר אפייה, עם רווחים גדולים ביניהם. מכסים ומניחים בצד למנוחה של 45-60 דקות או עד להכפלת הגודל.

4. לבינתיים, מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות. ממסים 1 כף חמאה במחבת קטנה, על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2-3 דקות, עד להפצת ריח ולהשחמה קלה. מערבבים את שארית החמאה עד להמסה ואז מוסיפים את הבזיליקום והמלח ומכבים את האש.

5. ממש לפני אפיית הלחמניות מורחים אותן במחצית מתערובת החמאה-שום. אופים במשך 15 דקות. מוציאים מהתנור ומורחים את תערובת החמאה שנותרה. אופים עוד 5 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מניחים לתבנית להתקרר במשך 5 דקות. מעבירים את הלחמניות לרשת התנור להתקררות מוחלטת.

6. מגישים את הלחמניות חמות או בטמפרטורת החדר.

הלחמניות במיטבן ביום הכנתן, אך ניתן להקפיא ולצרוך אותן עד חודשיים.