מרק עוף עם ירקות שורש ועשבי תיבול
מרק עוף עם ירקות שורש ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 9 כוסות ציר מרק עוף או מים
  • 6 כפות שמן זית
  • 3 בצלים קטנים, קצוצים
  • 4 גזרים, מקולפים וקצוצים
  • 3 ענפי סלרי, קצוצים
  • 3 כרישות (רק החלק הלבן), פרוסות
  • 12 גרגירי פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • 6 ענפי תימין טרי
  • 3 ענפי רוזמרין טרי
  • 1.5-1.8 ק"ג חלקי עוף (משולשים ושוקיים)
  • מלח גס ופלפל שחור
  • מיץ וגרידת קליפה מלימון אחד
  • 1 כוס גריסים יבשים (אופציונלי)
  • 3/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה - ניתן להוסיף כאן כל עשב תיבול אהוב

אופן ההכנה:

אאא

1. בסיר גדול על אש בינונית, מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים אותם כ-8 דקות, עד שהם מתרככים. מוסיפים את הגזר, הסלרי, הכרישה, גרגרי הפלפל, עלי הדפנה, התימין, הרוזמרין וחלקי העוף, יוצקים מעל את ציר המרק, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.

2. לאחר הרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים בסיר מכוסה במשך שעתיים.

3. מוציאים את חלקי העוף מהסיר לצלחת ובעזרת 2 מזלגות מפרידים מהם את העור והעצמות ומפרקים אותם לנתחים גסים.

4. מחזירים את העופות לסיר ומערבבים פנימה גם את מיץ הלימון וגרידת קליפה, לפי הטעם. מוסיפים גם את הגריסים ומבשלים במשך 25-30 דקות נוספות.

אופן ההגשה: מחלקים את המרק כשהוא חם בין צלחות הגשה, מפזרים מעל את עשבי התיבול ומגישים מיד.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות