לחם תירס עם זיגוג של דבש, שיכול לשמש גם כמנה אחרונה
(צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה ו-20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 כוס קמח לבן, מנופה
  • 1/2 כוס קמח תירס, מנופה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 6 כפות חמאה מומסת, מחולקות
  • 4 כפות דבש, מחולקות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס לֶבֶּן
  • 1/2 כוס גרעיני תירס מתוקים טריים, לא מבושלים (או כל תחליף משומר / קפוא)

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית בגודל 22X31 ס"מ.

2. בקערה בינונית טורפים את הקמח הלבן עם קמח התירס, הסוכר, אבקת האפיה והמלח, עד לאיחוד.

3. יוצרים באר במרכז החומרים היבשים ומוסיפים 4 כפות חמאה מומסת, 2 כפות דבש, את הביצה והלבן. מערבבים את כל החומרים לשילוב.

4. מקפלים פנימה בעדינות את גרעיני התירס. שופכים את הבלילה לתבנית המוכנה. אופים את לחם התירס במשך 30-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.

5. בזמן שלחם התירס נאפה, מערבבים את 2 כפות החמאה המומסת הנותרות עם 2 כפות הדבש. ברגע שמוציאים את התבנית מהתנור, משתמשים במברשת בכדי לזגג מעל לחם התירס המוגמר את חמאת הדבש. מצננים לפחות 15 דקות לפני החיתוך לריבועים ומגישים.