קינוחי כוסות של קרם לימון עם קצפת
קינוחי כוסות של קרם לימון עם קצפת (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • לקרם הלימון:
  • 2 ביצים גדולות
  • 4 חלמונים גדולים
  • 4 עד 6 לימונים, שטופים ומיובשים
  • ½1 כוסות סוכר מגורען
  • 6 כפות מרגרינה בטעם חמאה, חתוכה לחתיכות קטנות
  • לקצפת:
  • 1 מיכל קצפת צמחית
  • 2 כפות סוכר מגורען

אופן ההכנה:

אאא

1. מכינים את קרם הלימון: בקערה בינונית, מקציפים בעדינות את כל הביצים והחלמונים יחד ואז מניחים בצד. מגרדים דק את קליפתם של 4 הלימונים לסיר בינוני. סוחטים מספיק לימונים בכדי להכין כוס מיץ אחת. מוסיפים את המיץ לסיר ומקציפים פנימה את הסוכר.

2. מניחים את הסיר על אש בינונית-נמוכה ומקציפים פנימה את הביצים הטרופות. מבשלים את התערובת, תוך כדי הקצפה או בחישה בכף עץ ללא הפסקה, כדי למנוע רתיחה, עד שהיא מסמיכה, במשך 5 עד 8 דקות.

3. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את המרגרינה, כמה חתיכות בכל פעם - ומקציפים עד שהיא נמסה. מסננים את קרם הלימון דרך מסננת, למיכל פלסטיק או זכוכית. מכסים בניילון נצמד הדוק היטב על פני קרם הלימון ומעבירים למקרר עד שמתייצב, במשך כ-4 שעות.

4. מכינים את הקצפת: מכניסים את הקצפת והסוכר לקערת ערבוב גדולה ומקציפים עד שהתערובת מתחילה להסמיך. ממשיכים להקציף עד שהקרם מתייצב ממש.