מרק עוף ופטריות קטיפתי
מרק עוף ופטריות קטיפתי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 כף שמן זית
  • 220 גרם כרעי עוף, ללא עור וללא עצמות, חתוכים לקוביות
  • מלח כשר ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות מרגרינה בטעם חמאה
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 220 גרם פטריות פורטבלו / שמפיניון, קצוצות גס
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 1/2 כפית טימין מיובש
  • 1/4 כוס קמח לבן, מנופה
  • 4 כוסות ציר עוף
  • 1 עלה דפנה
  • 3/4 כוס חלב סויה
  • 1/4 כוס קצפת צמחית (ריצ')

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול, על אש בינונית. מתבלים את קוביות העוף במלח ופלפל, לפי הטעם. מוסיפים את העוף ומבשלים עד להזהבה, במשך כ-2-3 דקות. מניחים בצד.

2. ממסים את המרגרינה בסיר, על אש בינונית. מוסיפים את השום, הפטריות, הבצל, הגזר והסלרי. מבשלים, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהם נהיים רכים, כ-3-4 דקות. מוסיפים את הטימין ומערבבים במשך כדקה.

3. מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים היטב במשך כדקה. מוסיפים את ציר העוף, עלה הדפנה והעוף ומבשלים תוך ערבוב מתמיד, עד להסמכה קלה, במשך כ-4-5 דקות.

4. מוסיפים את חלב הסויה והקצפת הצמחית ומערבבים עד לחימום, בערך 1-2 דקות; מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.