בבקה - עוגת שמרים במילוי לוטוס
(צילום: יח"צ)
אאא

2 תבניות בקוטר 20 ס"מ או 2 תבניות אינגלישקייק

בצק רך ועשיר עם מילוי מעולה של לוטוס וקוקוס.

לבצק:

  • 3.1/2 כוסות + 1 כף (1/2 ק"ג) קמח 
  • 2 כפות משפר אפייה  (לא הכרחי)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 200 גרם חמאה / מרגרינה
  • 1.1/2 כפות (20 מ"ל) חלב / חלב סויה
  • 3 כפות סוכר
  • 4 ביצים
  • קורט מלח

למלית:

  • 1 צנצנת ממרח לוטוס
  • 2 כפות קוקוס קלוי או רגיל

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף סוכר גבישי
  • חופן שקדים מולבנים פרוסים (אם רוצים)

 

ההכנה:

1. מעבירים לקערת מערבל את כל החומרים למעט חמאה ומלח ומערבלים עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים חמאה ומלח בהדרגה, תוך כדי לישה. לשים 7-5 דקות עד לקבלת כדור בצק חלק. מכסים בשקית ניילון רופפת ומתפיחים כשעה.

2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-2 להכנה בתבניות אינגליש או ל-4 להכנה בתבניות עגולות ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.  מורחים כל מלבן בממרח לוטוס ,מפזרים קוקוס ומגלגלים לרולדה. מצמידים כל זוג רולדות ומסובבים אותן יחד לצורת בורג. מעבירים לתבנית משומנת קלות , מכסים ומתפיחים חצי שעה עד שהעוגה מכפילה את נפחה.

3.מברישים את העוגה בביצה טרופה,  מפזרים סוכר גבישי ושקדים (אם רוצים) ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-30-40 דקות,  עד שהמאפה זהוב ואפוי. מצננים מעט לפני ההגשה.