• זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(12 מנות):

  • 1/2 1 כוסות קמח, מנופה
  • 1/4 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 1 כפיות גרגרי קפה נמס מומס ב-1 כוס מים חמים
  • 1 כף חומץ לבן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 6 כפות שמן זית
  • לציפוי:
  • 60 גרם חמאה
  • 1/3 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
  • 1/2 1 כוס אבקת סוכר
  • 3 כפות חלב
  • 1 כף תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים במנג'טים תבנית עם 12 שקעי קאפקייקס.

2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, הסוכר, הסודה לשתייה והמלח.

3. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את תערובת המים והקפה עם החומץ, תמצית הווניל ושמן הזית.

4. יוצקים את החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים ומערבבים רק עד לקבלת בלילה דלילה ודי גבשושית.

5. מחלקים את הבלילה בין שקעי התבנית, וממלאים כל אחד עד 3/4 מגובהו. מעבירים לתנור ואופים במשך 18-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייקס יוצא נקי.

6. מוציאים מהתנור, נותנים למאפים להתקרר במשך 5 דקות, ורק לאחר מכן מחלצים אותם מהתבנית ומעבירים לצינון מלא על רשת. בשלב זה ניתן פשוט לאכול אותם ככה, לפזר מעל אבקת סוכר, לזלף קצפת - או לקשט בציפוי הנהדר הבא:

הכנת קרם שוקולד לציפוי: 
1. בזמן שהקאפקייקס נאפים, ממיסים את החמאה בסיר קטן ומסירים מהאש. מוסיפים לסיר את הקקאו ומערבבים לתערובת חלקה. 

2. מוסיפים לסיר 1/3 מאבקת הסוכר ומחצית מכמות החלב ומערבבים היטב. מוסיפים 1/3 נוסף מאבקת הסוכר ואת תמצית הווניל ומערבבים היטב. מוסיפים את השליש האחרון של אבקת הסוכר והחלב הנותר ומערבבים היטב - עד לקבלת קרם חלק במרקם סמיך יחסית. 

אם המרקם נוזלי מדי, מוסיפים קצת אבקת סוכר. אם המרקם סמיך מדי, מוסיפים קצת חלב או תמצית וניל.

ניתן לזלף את הקרם על הקאפקייקס או פשוט למרוח אותו מעל ולפזר עליו סוכריות צבעוניות או אגוזים קצוצים - השמיים הם הגבול כשזה מגיע לקישוט קאפקייקס.