עוף אפוי עם דלעת ברוטב רימונים ודבש - עוף אפוי עם דלעת בזיגוג רימונים ודבש
עוף אפוי עם דלעת ברוטב רימונים ודבש (צילום: www.halfbakedharvest.com)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/4 כוס מיץ רימונים
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף ומגורר
  • 1 שום שן, כתושה
  • 1 ק"ג חזה עוף או פרגיות, ללא עור וללא עצמות
  • 1 דלעת ערמונים, חתוכה לחצאי טבעות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף דבש
  • מלח גס ופלפל שחור
  • גרגרים מרימון אחד

אופן ההכנה:

אאא

1. הכנת הזיגוג: בקערה בינונית, מערבבים את רוטב הצ'ילי, מיץ הרימונים, רוטב הסויה, הג'ינג'ר והשום.

2. בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, מסדרים את העופות וחצאי טבעות הדלעת. מזלפים חצי מהזיגוג על העופות, ועל הדלעת מזלפים את שמן הזית, הדבש, המלח והפלפל השחור.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהעופות והדלעת אפויים היטב. באמצע האפייה, מסובבים את התבנית וגורפים את הזיגוג שהצטבר בתחתית שלא יישרף.

את הרוטב שנותר מגישים לצד העופות. אם הרוטב לא סמיך מספיק, מבשלים אותו במשך 5-10 דקות עד שהוא מסמיך.

מקור